BEL AZUR THALASSO & BUNGALOWS,TUNIS ,HAMAMET

by nikola

BEL AZUR THALASSO & BUNGALOWS 4*

TUNIS 2023

Lokacija

Hotel je udaljen oko 1,3km od Medine u Hammametu. Od aerodroma uTunisu 62km, dok  od aerodroma u Monastiru 72km.

Opšti podaci

Hotel Bel Azur Thalasso smešten je u prelepom vrtu kojim se širi miris jasmina od 12 ha na svojoj plaži. Prednost hotela je dobra lokacija od centra Medine koja je poznata po arapsko-mavarskoj arhitekturi jedinstvenoj u svetu udaljen je 1,3 km što u kombinaciji sa udobnošću, lepim okruženjem i dobrom uslugom, kao i dobrim sadržajem predstavlja pravi izbor za sve uzraste. Hotel raspolaže sa 376 smeštajnih jedinica raspoređenih u glavnoj zgradi i bungalovima, hotel poseduje i sobe za osobe sa posebnim potrebama. Pored glavnog restorana  ,,Le Gourmet”, gostima su na raspolaganju i snack resotoran ,,La Pointe”, kao i Lobby, Louange i Dance bar koji je otvoren do 2h ujutru.

Za decu je tu Kids club i dečiji bazen

Plaća se: čuvanje dece.

Plaža

Hotel se nalazi na jednoj od najlepših plaža u ovoj regiji sa prelepom tirkiznom bojom sredozemnog mora koje zapljuskuje njene obale. Gosti hotela mogu da koriste suncobrane, ležaljke i peškirie za plažu bez doplate.

Smeštaj

Hotel u svojoj ponudi ima 376 smeštajnih jedinica raspoređenih u glavnij zgradi i bungalovima. Sve sobe imaju kupatilo sa kadom, fenom za kosu, ogledalom za uvećanje, telefon, Wi-Fi, sef, LCD TV sa preko 50 satelitskih kanala, mini bar, set za čaj.

Plaća se: telefon.

Hrana i piće

Usluga u hotelu je All Inclusive – doručak, ručak i večera u glavnom restoranu (samoposluživanje – izbor više jela prema hotelskim pravilima). Pored glavnog restorana gostima je na raspolaganju Snack restoran kao i nekoliko barova.

Plaća se: uvozna alkoholna i bezalkoholna pića i ostalo van koncepta.

Ostali sadržaji

Sala za konferencije, menjačnica, prodavnice, rent-a-car, servis za pranje i sušenje veša.

Sport i zabava

Hotel u svojoj ponudi ima 2 otvorena i 1 zatvoreni bazen, bazen za decu, mini golf. odbojka, streljaštvo, tenis, razne dnevne i večernje animacije za odrasle i decu, centar za sportove na vodi, fitness centar. Besplatan Wi-Fi u celom hotelu.

Plaća se: centar za sportove na vodi, fitness centar i ostalo van koncepta.

Spa & wellness

U Hotel se nalazi Bio Azur Thalasso spa centar, jedan od napozantijih centara talasoterapije u Tunisu. Prava oaza mira sa pogledom na more nudi širok izbor inovativnih tretmana za žene i muškarce.
Plaća se:  Sve usluge u Spa centru.

Napomena

Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.  

TUNIS
Program Putovanja
Avionom

Broj noćenja: 7, 10, 11 i 14 Broj dana: 8,11, 12 i 15 dana

 

Hammamet – Razvoj turizma u Tunisu započeo je baš u Hammametu šezdesetih godina XX veka. Kao najstarija turistička destinacija u Tunisu, Hammamet je zadržao svoju tradiciju, stare zidine i objekte i danas predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa. U gradu živi oko 50.000 stanovnika a svake godine ga poseti veliki broj turista. Reč hamamet znači kupatilo, a ovaj naziv potiče i od činjenice da se u gradu nalazi veliki broj antičkih kupatila iz II veka p.n.e. Vrlo je popularan među turistima zbog lepih plaža, atrakcija, živopisnih predela, pijaca kao i velikog broja luksuznih hotela. Vrlo često su ga posećivale i poznate ličnosti poput Gustava Flobera i Oskara Vajlda. Plaže Hamameta karakterišu širina, fini pesak, čistoća i uređenost zbog čega ih turisti i najčešće posećuju. Ukoliko se opredelite za ovu destinaciju, predlažemo vam da nikako ne zaobiđete Medinu u Hammametu, koja je svoje zidine dobila u XV veku. Ona predstavlja pravi mali lavirint velikog broja ulica, u kojima se nalaze radnje sa suvenirima, odećom, začinima i drugim predmetima uglavnom ručne izrade tradicionalnog arapskog stila. Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land.

Yasmin Hammamet – Novo, izuzetno atraktivno letovalište na oko 10 km od starog grada Hamameta i oko 45 km od aerodroma. Zamišljena i projektovana po uzoru na poznata evropska letovališta na Mediteranu, Yasmine Hammamet je danas bez premca najluksuznija i najpotpunija turistička zona u Tunisu. Ime je dobio po cvetu jasmina koji simbolizuje život i sreću, dok je buketić jasmina u Tunisu znak dobrodošlice i gostoljubivosti. Yasmine Hammamet je moderan turistički grad koji nudi turistima kompletnu ponudu, smeštaj u udobnim i komfornim hotelima u neposrednoj blizini uređenih plaža i mora, upotpunjen atraktivnim i brojnim mogućnostima za zabavu, izlaske i kupovinu. Ovo mesto je puno prelepih hotela, marina sa radnjama i restoranima, a tu je i nezaobilazna Medina u kojoj su smešteni bazari, butici, restorani i poslastičarnice, zabavni park Carthage Land i nekoliko malih hotela. Sve to je učinilo da se Yasmine Hammamet poslednjih godina svrsta u vrh mediteranskog turizma i postane jedna od najpopularnijih i najtraženijih destinacija za odmor na Sredozemlju.

Monastir – Nekada mala ribarska luka, prethodnih decenija je pretvorena u simbol turističke industrije. Monastir je grad u istočnom Tunisu na obali Sredozemnog mora. Smešten je oko 160 km južno od glavnog grada, na vrhu malog poluostrva između zaliva Hammamet i Al-Munastir. Turistički kompleks je veoma dobro razvijen i prostire se skoro 10 km duž obale ka zapadu, do mesta Skanes. Monastir je i mesto rođenja prvog predsednika Republike Tunis, Habiba Bourguibe, i ceo grad je u znaku bivšeg predsednika. Monastir je stari grad koji su osnovali Feničani, ima lepu, delimično očuvanu medinu. Najvažniji deo medine je ribat, najstariji u Africi, građen krajem VIII veka kao odbrambena tvrđava na obali. Korišćen je za snimanje brojnih filmova. Zahvaljujući položaju i klimi postao je jedan od najlepših i najposećenijih letovališta u državi. Monastir se može ponositi i sa 2 golf terena, lukom za jahte, bazarom i mnogobrojnim mestima za zabavu. Ukrašen drvoredima palmi, svojom zlatno-peščanom obalom i velikim brojem hotela svih kategorija koji pružaju odličan odmor i rekreaciju, ovaj prelep gradić rado dočekuje turiste.

Mahdia – Mali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla. Mahdia je uspela da sačuva šarm lokalnog, mirnog tunižanskog mesta. Odlična je polazna tačka za upoznavanje centralnih i južnih delova Tunisa. Turistička zona se pruža uz predivnu peščanu plažu severno od grada i u ponudi ima kvalitetne i sadržajne hotele. Sigurno ćete posetiti tvrđavu Borj El Kebir sa koje se pruža prekrasan pogled. Samo mesto Mahdia nije u celosti obuhvaćeno turizmom, ali plaže su poznate po svom mekom, finom i belom pesku i samim tim jedne od najlepših plaza u Tunisu. Grad je poznat i po uzgoju maslina i ulovu najkvalitetnije ribe, stoga nemojte propustiti riblju pijacu petkom, kao ni ručak u nekom od ribljih restorana u njenoj velikoj luci. Od aerodroma u Tunisu, letovalište je udaljeno oko 200 km, a od aerodroma u Monastiru, oko 50 km.

Sus je jedan od najstarijih gradova Tunisa. Od Monastira do Susa ima oko 20 kilometara, a udaljenost od aerodroma iznosi 154 km. Dani u Susu ispunjeni su neobičnim zvucima orijentalne muzike. Kada egzotični Sus otvori vrata svoje čuvene Medine, lako se možete naći u vrtlogu šarene gužve, uz starinski šarm bazara, u veseloj atmosferi. More prekrasnih ćilima i tepiha, nargila, keramike, začina smešteni su u stotinama živopisnih radnji. Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni hoteli.

Port El Kantaoui – Između Susa i Hamameta 70-ih godina izgrađeno je moderno hotelsko naselje Port El Kantaoui. Udaljen je 6 km severno od Susa. Od aerodroma u Tunisu 142 km. U centru se nalazi lepa marina ispunjena jahtama i brodićima i replika tradicionalnog tunižanskog naselja sa uskim ulicama i prolazima. Ovde možete uživati u potpuno modernom okruženju u kome ćete naći lepe restorane pored mora ili krenuti na krstarenje brodom. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaoui je postao omiljena destinacija za porodični odmor i odmor mladih turista.

Program putovanja

Paket aranžman

Polasci: utorkom i petkom

Prvi dan dan: Beograd – Tunis. Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pre leta. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.

Pretposlednji dan: Tunis. Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane i plaćene usluge. Vreme predviđeno za odmor, individualne aktivnosti i fakultativne izlete. Noćenje.

Poslednji dan: Tunis – Beograd. Doručak ili lanč paket (u slučaju ranijeg leta). Transfer do aerodroma. Kraj programa.

Cena po programu je prikazana kao jedinstvena cena aranžmana koja se pretragom na web sajtu organizatora putovanja dobija nakon unošenja svih traženih parametara (destinacija, smeštajni objekat, datum polaska, trajanje aranžmana, broj osoba….).

Uslovi ulaska u Tunis:

· Državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Tunisa bez obaveze karantina ili testiranja pod uslovom da poseduju potvrdu o vakcinaciji, izdatu od strane nadležnog organa R. Srbije. Ukoliko putnik ne poseduje sertifikat o vakcinaciji potrebno je da priloži negativan PCR test ne stariji od 48 sata od vremena uzorkovanja ili negativan antigenski test ne stariji od 24h. Test je potreban za sva lica starija od 18 godina. Na ulasku u Republiku Tunis na osnovu slučajnog uzorka će biti testirani putnici. U slučaju da neko bude pozitivan na tom testu moraće da bude u samoizolaciji od 5 dana u hotelu koji je klijent odabrao. U slučaju da simptomi ne prestanu u roku od 5 dana, samoizolacija se produžava još 2 dana.

PCR test je moguće uraditi i na aerodromu Nikola Tesla, sve informacije su na linku https://beg.aero/lat/prakticni_vodic/testiraj_se_i_leti

PCR test u Republici Srbiji je moguće zakazati i preko sajta ezakazivanjepcr.euprava.gov.rs. Testiranje može da se zakaže za najviše pet članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u istom terminu. Testiranje može da se zakaže za državljane Republike Srbije, strane državljane sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji i za strane državljane bez boravka (turiste). PCR testiranje na lični zahtev se plaća. Cena testiranja za građane Republike Srbije i strana lica sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji iznosi 6.000,00rsd.

U slučaju pozitivnog rezultata testa moguća je refundacija samo dela aerodromskih taksi (uslov avio kompanije) i jednog dela hotelskog smeštaja (iznos dostavlja ino partner).

Ove odluke su promenljive i u bilo kom momentu mogu biti suspendovane ili izmenjene.

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

· Avio prevoz čarter letom na relaciji Beograd – Tunis (aerodrom Monastir) – Beograd

· Avio takse trenutno:

o Air Serbia – 119€ (23€ taksa aerodroma Nikola Tesla, 46€ taksa aerodroma u Tunisu. YQ taksa 50€ je uračunata ali je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta).

o Nouvelair – 112€ (23€ taksa aerodroma Nikola Tesla, 46€ taksa aerodroma u Tunisu. YQ taksa 43€ je uračunata ali je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta).

Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.

· Troškovi organizacije putovanja

· Transfer aerodrom – hotel – aerodrom

· 7,10, 11 i 14 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu

· Usluge predstavnika agencije na engleskom ili srpskom jeziku na destinaciji

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

· Boravišnu taksu koja se naplaćuje na recepciji hotela 3 TND po osobi po danu (1TND = 0,3€ okvirno). Gosti koji borave dve nedelje u Tunisu plaćaju taksu samo za sedam noćenja, deca do 12 godina ne plaćaju.

· Putno zdravstveno osiguranje (OBAVEZNO je da svi putnici obezbede putno zdravstveno

osiguranje sa pokrićem COVID-19)

· Sva hrana i piće u avionu, po pravilima avio kompanije, su uz doplatu

· Fakultativne izlete

· Individualne troškove

· Individualni transfer iznosi 60€ po osobi, minimum u transferu je dve odrasle osobe (120€). U vozilu mogu biti maksimalno smešteni dvoje odraslih i dvoje dece ili troje odraslih i jedno dete.

· Deca do 2 godine plaćaju 80€, nemaju mesto u avionu, ni sopstveni ležaj u hotelu

· Ostale nepomenute usluge

NAPOMENA: Sve takse uključujući i YQ taksu za doplatu goriva su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije ili na račun u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS pre polaska na putovanje. Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo i određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i sklapanja ugovora sa avio kompanijama. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva koja je važeća u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili. Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.

USLOVI PLAĆANJA:

· Sve cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate.

· Za rezervaciju je neophodna uplata avansa od najmanje 50% prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća). Preostali iznos se plaća najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

·

NAČIN PLAĆANJA:

· Avansno u gotovini, platnim karticama, čekovima ili preko računa. 50% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pred put.

· Čekovıma građana sa mogućnošću odloženog plaćanja na 6 meseci, bez uvećanja cene aranžmana u našim poslovnicama. Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak čekovima u jednakim mesečnim ratama svakog 10, 20 i 30-og u mesecu.

· Platnım kartıcama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express).

Važne napomene:

Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.

U okviru cene aranžmana je uračunata YQ taksa koja predstavlja nadoknadu za gorivo, u iznosu definisanim ugovorom sa avio kompanijom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cena goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.

Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje manjih dimenzija od standardnog ležaja.

Oznaka kategorije hotela u programu zvanično je utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj brošuri hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj turskoj kategorizaciji.

Cene aranžmana su za tržište Republike Srbije (putnike sa državljanstvom Republike Srbije) i užeg regiona, za putnike ostalih regiona i EU hotelijeri mogu primeniti druge cene u zavisnosti od tržišta s kog putnici dolaze.

Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, restorana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.

Sve sobe u svim hotelima u Tunisu u ponudi su klimatizovane. Međutim, sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.

Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom na more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima može garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati. Treba imati u vidu i činjenicu da su za hotele u Tunisu birana takva arhitektonska rešenja i oblici (lučni ili trouglasti) da što više soba bude okrenuto ka moru. Samim tim, sobe za koje je naglašeno da imaju pogled na more, u većini slučajeva imaju bočan pogled na more, ne direktan. Sobe sa francuskim ležajem postoje u određenom broju većine hotela i njihovo dobijanje se ne može garantovati. Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo “Run of house”, odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.

Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.

U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim terminima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto švedskog stola, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.

U slučaju večernjih i noćnih letova, u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio kompanije, obrok u avionu zamenjuje obrok u hotelu. U slučaju kasnog večernjeg leta i stizanja u hotel nakon završene večere, prvi obrok je u avionu i većina hotela u tom slučaju ne služi večeru i ne nadoknađuje obrok poslednjeg dana. Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz hotela, pa samim tim nije određena usluga kojom počinju i završavaju boravak, jer se uključuju u All Inclusive koncept hotela.

Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).

Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.

Vreme trajanja transfera od aerodroma Tunis do hotela, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji.

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.

Vremena leta su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i o njemu se putnici potom i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika lično, ili putem oglasne table, najčešće jedan dan pre povratka. Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji ili sa agencijskim predstavnikom. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak aranžmana računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj aranžmana poletanje iz Tunisa. Agencija je u obavezi da ova poletanja obavi u danima navedenim u programu. U broj dana naveden u programu su uračunati prvi (dan polaska) i poslednji dan (dan povratka). Svi datumi polaska i povratka su upisani u tabelama cenovnika.

Dokumentacija za putovanje (vaučeri i avio karte) preuzima se u agenciji, 2 dana pre datuma polaska.

U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme, odnosno 2 sata pre leta.

Putnici mogu nositi do 20 kg prtljaga koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag. U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.

Osoblje avio-kompanije ima pravo da po sopstvenoj proceni ne dozvoli ukrcavanje trudnici, osim ako ona ima potvrdu od lekara kojom se potvrđuje da je sposobna za let avionom. Te potvrde imaju rok važenja, pa na to treba obratiti pažnju kako prilikom polaska na put, tako i prilikom povratka.

Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta u organizaciji ino-partnera.

Predstavnici i autobusi za transfer čekaju putnike na aerodromu u Tunisu i imaju oznake agencije radi lakšeg prepoznavanja. Propisi vodičima ne dozvoljavaju okupljanje grupe u aerodromskoj zgradi, tako da se putnici sačekuju neposredno po izlasku iz zgrade. Zbog velikog broja hotela i putnika, ponekad nije moguće da vodič sve putnike isprati do recepcije. Vodič obilazi sve hotele u roku od 48 časova po dolasku. Na oglasnoj tabli, putem info pisma, ili na drugi način vodič će ostaviti svoj broj telefona i informisati putnike o vremenima info-sastanaka i izleta. U slučaju bilo kakvog problema mole se putnici da o tome obaveste predstavnika na prvom info-sastanku ili telefonom prvih dana boravka, da bi se na to moglo reagovati. Reklamacije zbog problema za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Minimalan broj za realizaciju putovanja je 100 putnika. Za polaske u kojima je prijavljen manji broj putnika od minimalno predviđenog, organizator putovanja ima pravo prebacivanja putnika na direktan let ili preko drugih aerodroma.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja o čemu je dužna da putnika obavesti minimum 5 dana pre polaska.

Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Agencija zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije . usaglašene sa YUTA standardom koji su sastavni deo ovog programa.

Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.

CENOVNIK KOJI SE PRETRAGOM NA WEB SAJTU ORGANIZATORA PUTOVANJA DOBIJA NAKON UNOŠENJA SVIH TRAŽENIH PARAMETARA JE SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA.

Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora

icenca broj OTP 102/2021 kategorija A

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like